Dinsdag 11 februari 2020  20.00 uur

Concert door studenten in de masterfase van het Koninklijk Conservatorium.

Daumantas Stundzia, klassiek accordeon
Leon Westerweel, hobo & Kevin Otte, klarinet spelen van jazz tot klassiek, van Debussy tot Brubeck

Kevin

Kevin Otte

Toegang vrij: vrijwillige bijdrage

Leon en Kevin vormen met hun instrumentatie niet het meest alledaagse duo. De klanken van de klarinet en hobo worden uit het orkest gehaald en spelen de hoofdrol in hun programma. Zij zijn een jong duo en ze maakten hun debuut op kerstavond 2019. Hun vriendschap daarentegen gaat al een paar jaar verder terug. Je moet niet gek opkijken als je hen samen met een biertje ziet en dat open en losse karakter laten ze graag zien tijdens hun muzikale bezigheden. Ze brengen een gevarieerd programma van jazz tot klassiek, van Debussy tot Brubeck. Er wordt afgewisseld met basklarinet en klarinet (Kevin) en de hobo en de althobo (Leon).

Leon Westerweel heeft vorig jaar zijn bachelor afgerond en doet nu Master 1 klassiek hobo, Kevin Otte gaat dit jaar zijn bachelor afronden. Beiden studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.


Met deze serie wil de Haagse Kunstkring conservatoriumstudenten een podium bieden in een omgeving die lijkt op een echte concertzaal. Vaak kennen studenten immers uitsluitend de concerten die binnen het conservatorium plaatsvinden. We streven naar het aantrekken van studenten in de masterfase van hun opleiding. We denken dat vooral zij een avondvullend programma van niveau kunnen brengen. Ook de Jong Talentenafdeling van het conservatorium kan met concertplannen komen. Ook zij zijn gebaat bij een podium buiten de vertrouwde sfeer van hun eigen school.

 Een groot deel van de studenten van het Koninklijk Conservatorium komt tegenwoordig uit het buitenland. De meesten willen in Nederland blijven. De Haagse Kunstkring wil met het organiseren van de YMC concerten ook bijdragen aan de integratie van deze buitenlandse jonge musici en hen in contact brengen met het publiek in Nederland en de cultuur die het Nederlandse concertleven kent.