Donderdag 28 januari 2021

Een feestelijk online programma rondom poëzie op Gedichtendag tijdens de jaarlijkse Poëzieweek (28 januari t/m 3 februari 2021).

Poezieweek 2021

Het is altijd de poëzie …

“Het gaat in de poëzie om het aardse, het hemelse en alles daartussen: wie er een keuze uit maakt, vertelt altijd  iets over de benauwenissen of weidsheid van zijn eigen periode.”(Gerrit Komrij)

28 Januari a.s. is het Gedichtendag, startsein van de Poëzieweek 2021. Dat wordt gevierd in de Haagse Kunstkring met korte optredens die live worden opgenomen. Het gedichtenprogramma is daarna tijdens de Poëzieweek te zien via YouTube en deze website.

Leden en vrijwilligers van de Haagse Kunstkring kunnen zich aanmelden om een lievelingsgedicht, al of niet zelf geschreven, ten gehore te brengen. Het thema van de Poëzieweek dit jaar is SAMEN, maar voel je hierdoor niet beperkt in je keuze. Alles is mogelijk. We maken immers ‘samen’ deze filmopname en laten anderen ervan genieten.

Vanwege de coronamaatregelen wordt een ‘tijdslot’ gehanteerd en hoor je hoe laat precies je verwacht wordt. De opname vindt plaats in de Benedenzaal.
-              De opname van de Gedichtendag Poëziesalon is op donderdag 28 januari tussen 12.00 en 14.00 uur.
-              Wil je meedoen, stuur dan je gedicht uiterlijk op 22 januari a.s. per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er is al enthousiast op gereageerd.
-              Door mee te doen, geef je toestemming dat je optreden te zien is op o.a. YouTube.
-              Zodra het programma samengesteld is, krijg je tijdig bericht hoe laat je aan de beurt bent. Voor je optreden kun je ter introductie in een paar zinnen zeggen waarom je voor het gedicht hebt gekozen.

“Poëzie is iets wat je met anderen wilt beleven, iets om te laten horen, om er die ‘samenzwering’ met gelijkgestemden mee te vieren.” (Gerrit Komrij)

Organisatie: Haagse Kunstkring, afdeling Letteren, Theater, Film
Mar-Lin Schut, Brigitte Spiegeler, Anita Poolman
Gitaar: Martin van Hees
Cameratechniek en montage: Dennis Simonis

Wil je een financiële bijdrage schenken om dit project te steunen, zoals voor de bijdrage van de musicus, maak dan enkele euro’s over naar de bankrekening van de Haagse Kunstkring: NL89 RABO 0179 9015 40 o.v.v. Gedichtendag 2021.