Letteren, Theater & Film

a Vitrine boekenverkoop

De afdeling Letteren, Theater en Film beschikt met de Albert Vogelzaal over een goed geoutilleerd podium en 70 plaatsen. Daar kunnen leden hun werk tonen aan een publiek van kunstenaarsleden, kunstminnende leden en niet-leden. Zo zijn er boekpresentaties, lezingen, voordrachten, po√ęziebijeenkomsten, films, 'readings' en wat dies meer zij. De afdeling organiseert enkele keren per jaar een literaire salon waar leden en ook kunstenaars die geen lid zijn hun werk met elkaar delen. Het publiek kan meedoen aan de discussie.

En om de paar weken is daar voor iedereen, lid of geen lid, de 'Letterenborrel' waar een HKK-lid of iemand anders die voor ons interessant is, zo'n 15-30 minuten optreedt.

Schrijvers, dichters en voordrachtkunstenaars werken vaak samen met beeldend kunstenaars en vormgevers. De afdeling is een groot voorstander van zulke interdisciplinaire samenwerking en neemt zelf eens in de zoveel tijd het initiatief voor een ambitieus Gesamtkunstwerk.

Wie zijn er lid? Alle soorten kunstenaars die werkzaam zijn binnen de drie disciplines. Ook schrijvers van populairwetenschappelijk werk op het gebied van kunst en cultuur zijn welkom.