Lees hier het laatste nieuws over de Haagse Kunstkring

 

Kunstkringlid Eric Schneider overleden

Op 23 mei kwam het droevige bericht van het overlijden van Eric Schneider (1934-2022), een groot toneelspeler. Zijn prachtige spel, zijn verfijnde dictie zijn onvergetelijk en zullen in de herinnering van velen voortleven; zijn rollen indrukwekkend en talrijk. Hij begon zijn veelzijdige toneelloopbaan in 1960 en zeven jaar later ontving hij de Louis d'Or voor zijn legendarische vertolking van Hamlet. Zijn laatste, ontroerende optreden was tijdens De Indië Monologen in de Koninklijke Schouwburg in 2019.

 Eric Schneider

Hij was een gerespecteerd en geliefd lid van de Haagse Kunstkring, afdeling Letteren, Theater, Film. In 2021 verscheen de door hemzelf geïllustreerde dichtbundel 'Waar weg weg is en stilte stiller nog'. Hij wilde de bundel graag presenteren in de Albert Vogelzaal van de Haagse Kunstkring. Het is er niet van gekomen.

De Haagse Kunstkring wenst zijn familie de komende tijd sterkte en kracht.


 'Empathie'

In iedere rol zit wel een sleutelwoord
waarin de ziel van die ander schuilt
waarmee je je eigen ziel verruilt
zodat je nog alleen die ander hoort

(uit: 'Waar weg weg is en stilte stiller nog', In de Knipscheer/Haarlem)

(bericht geplaatst: 24 mei)

*

Aan tafel bij de HKK op 26 mei gaat niet door

Helaas kan het tafelgesprek met Miranda van Kralingen door omstandigheden niet doorgaan. We stellen het uit tot een geschikt moment.

(bericht geplaatst: 24 mei)

*

Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, open als op zondag

Donderdag 26 mei is het Hemelvaartsdag. Dat wordt algemeen als een zondag gevierd. Daarom is de galerie open als op zondag: van 13.00 tot 17.00 uur.

(bericht geplaatst: 23 mei)