Vrijdag 16 november 20.00 uur

Leven en denken van Benedictus Spinoza (1632-1677). Een historische monoloog

Met Hans Peter Ligthart als Spinoza, en luitspel van Earl Christy. Tekst/regie Michel Meissen. Productie:Stichting Historisch-Theater (reprise)

a Spinoza foto Nessiem

Beeld van Spinoza  (fragment), Paviljoensgracht Den Haag (foto: Nessiem)

Duur van de voorstelling: 65 minuten

Toegang leden en Vrienden Haagse Kunstkring € 13,-; overigen € 15,-. Reserveren per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of tel. 06-2123 3838. Geen voorverkoop, kaarten aan de zaal. (Er is geen pinautomaat!). Inloop vanaf 19.30 uur. Kaarten afhalen uiterlijk 15 minuten voor aanvang voorstelling.

De ideeën van de filosoof Spinoza zijn tot op de dag van vandaag voor velen in de hele wereld een bron van inspiratie. Deze voorstelling brengt zijn leven en gedachtegoed inspirerend en lichtvoetig over het voetlicht. Spinoza was een bescheiden en zachtmoedig filosoof. Hij legde de basis voor het vrije woord, voor tolerantie en godsdienstvrijheid en daarmee ook voor de democratische waarden van de westerse samenleving.

De laatste zeven jaar van zijn leven woonde hij in Den Haag aan de Paviljoensgracht. Daar voltooide hij zijn bekendste werk, de Ethica.

Uit het gastenboek: 'Uitzonderlijk goed, wat een prachtige voorstelling, genoten van de logica in het verhaal, knap om zoiets te schrijven.'

 

N.B. De Haagse Kunstkring biedt graag een podium aan deze voorstelling, die onder auspiciën van het Historisch-Theater wordt gebracht.