31 oktober t/m 25 november 2018

Tentoonstelling. Jan Willem van Swigchem, fotografie; Joy Misa, haiku (Bovenzaal en vitrine)

Opening: zaterdag 3 november 17.00 uur
'De kunstenaar vertelt': zondag 11 november 16.00 uur
Uitloop: zondag 25 november 16.00 uur

Stairs

'Stairs', Jan Willem van Swigchem, fotografie; Joy Misa, haiku

In deze tentoonstelling komt de creativiteit van twee veelzijdige kunstenaars samen. Jan Willem van Swigchem nam het initiatief voor deze expositie van zijn fotowerk. De foto's inspireerden zijn goede vriendin Joy Misa tot het schrijven van haiku. Het resultaat van hun samenwerking zien we in de Bovenzaal en de vitrine in de gang.

Jan Willem van Swigchem is lid van de afdeling Design & Architectuur. Hij is o.a. papierkunstenaar, grafisch ontwerper, surface designer, fotograaf en muzikant (percussie). Deze self made kunstenaar heeft zelf technieken ontwikkeld voor het maken van spannende ontwerpen, waarin hij oog voor het ongebruikelijke heeft. Bij zijn werk gaat hij intuïtief te werk. Dat neemt overigens niet weg dat zijn werken op papier gebaseerd zijn op wiskundige patronen die hij zeer nauwkeurig uitvoert. Vaak geloven kijkers niet dat ze met de hand gemaakt zijn.

Joy Misa is werkend lid van de afdeling Letteren, Theater en Film van de Haagse Kunstkring. Ook zij uit zich in heel verschillende kunstrichtingen. We kennen haar als jazz-zangeres en vertaler, en ze speelt piano en djembé. Voor deze tentoonstelling schreef ze haiku bij de foto's van haar mede-exposant. Het zijn gedichten van drie regels, waarin de eerste en laatste regel vijf lettergrepen tellen en de tweede regel zeven. Zij pretendeert daarmee overigens niet een haiku-dichter volgens de oeroude Japanse traditie te zijn.