Zaterdag 10 november 2018 16.00 uur

Presentatie bundel 'De Raaf, de Vos en Kornuiten', 12 fabels van Jean de La Fontaine, vertaald door Rob Scholten en geïllustreerd door Carlijn van Vlijmen. Met voordracht van Tatiana Radier en Roelant Radier.

De Raaf de Vos en Kornuiten

Uitgeverij 't Stokstaartje, € 14,95

Toegang vrij

De samenwerking tussen Rob Scholten (vertaling) en Carlijn van Vlijmen (illustraties) aan de Fabels van Jean de La Fontaine is een mooi voorbeeld van het multidisciplinaire karakter van de Haagse Kunstkring. De resultaten ervan zijn al diverse malen te zien en te horen geweest in de vitrines en de zalen van de Kunstkring en elders.

Nu is er bij uitgeverij 't Stokstaartje een bundeling verschenen van 12 fabels van de XVIIe-eeuwse Franse dichter (1621-1695) onder de titel De Raaf, de Vos en Kornuiten. Op zaterdag 10 november om 16.00 uur wordt deze bundel gepresenteerd in de Albert Vogelzaal.

Carlijn van Vlijmen en Rob Scholten lichten tijdens deze presentatie aspecten toe van hun bewerking, de acteurs Tatiana Radier en Roelant Radier dragen enkele fabels voor uit de bundel en de vervolgbundel die op stapel staat en ook worden er animaties vertoond van een paar fabels. Na afloop signeren vertaler en illustratrice desgewenst de bundel, die voor € 14,95 te koop is bij de Haagse Kunstkring.