28 november t/m 23 december 2018

Leden van de Hollandse Aquarellistenkring exposeren bij de Haagse Kunstkring

Afbeelding Henri de Haas

Henri de Haas, Sprookjesbos (detail)

Opening: zaterdag 1 december 17.00 uur
'De kunstenaar vertelt': zondag 9 december 16.00 uur
Uitloop: zondag 23 december 16.00 uur

Deze tentoonstelling is een vervolg op de gelijknamige expositie die in juli 2018 in de Haagse Kunstkring plaatsvond.

De deelnemers zijn Jonika Aalders, Jan Baas, Theo de Feyter, Agnes van Gelder, Marjan de Glopper, Araun Gordijn, Loes Groothuis, Ineke van Haalen, Pien Hazenberg, Lau Heidendael, Paul Hugo ten Hoopen, Paul Husner, Ellen ten Kroode, Ton de Kroon, Jutta Metzger, Maurice Christo van Meijel, Toine Moerbeek, Cora Moret, Arnold Niessen, Bert Osinga, Rob Otte, Joanna Quispel, Evert Salis, Michiel Schepers, Annie Schoterman, Kees Slegt, Kris Spinhoven, Harry Visser en Anita Walsmit Sachs.

Een tentoonstelling van de Hollandse Aquarellistenkring, opgericht in mei 1945 door Kees Verwey, Charles Roelofsz en Otto B. de Kat, is een feest van licht, kleur en betekenis. Iets meer dan de helft van het ledenbestand van de Kring, 13 vrouwen en 15 mannen, tonen een ruime selectie uit hun werk en laten zien dat de aquarel springlevend is.

Er is een grote variatie in stijl, maakwijze, onderwerpkeuze, techniek en formaat. De werken gaan een dialoog met elkaar aan en het aandachtig bekijken ervan heeft een vitaliserende werking. Men beseft op een feestje te zijn beland waar ook ernstige onderwerpen aan de orde komen en men ervaart, met Oscar Wilde, dat niet de kunst het leven nabootst, maar het leven de kunst.

De zalen van de Haagse Kunstkring vormen het decor voor een schouwspel dat zowel amuseert als tot nadenken aanzet, waarin gezongen en gemediteerd wordt, dat vleit en uitdaagt. De bezoeker wordt ontvangen door een groep papieren figuren en een hondje van de hand van Peter Bes, die als gastexposant is uitgenodigd.