Dinsdag 18 december 2018 10.30 uur

Kerstmuziek voorbij de clichés. Luisterlezing door muziekverteller, -pedagoog en muzikant Brechtje Roos

a Dark December

Toegang leden Haagse Kunstkring € 12,50 aan de zaal. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Overigen € 15,- (aan de zaal € 18,-). ReserverenWat klinkt er wereldwijd in december en hoe klinkt alternatieve kerstmuziek? Met gespitste oren luisteren we naar allerlei fragmenten over licht, warmte en korte dagen. De bekende hits laat muziekverteller Brechtje Roos links liggen. Geen Bing Crosby dus, tenzij jij dat meebrengt als jouw kerstmuziekmijmering. Enne... welke muziek zou je dan tijdens de langste nacht kunnen opzetten? Je hoort het allemaal op 18 december! Er is géén voorkennis van muziek nodig. Neem wel je open en nieuwsgierige oren mee!

WAT

Brechtje staat met een iPod in haar hand voor publiek. Laat je van alles horen. Mixt muziek met feiten en anekdotes met haar persoonlijke concertervaringen. Zij grijpt je bij de oren en leent de hare uit. Zodat muziek nog meer gaat leven, je nieuwe dingen hoort en anders luistert naar muziek die je misschien al kent.

REACTIES

'Ik vond het heel fijne lessen. Een goede afwisseling door de opdrachten die je gaf voor thuis.

De uitwisseling met de anderen hierover. Ik ben echt weer beter gaan luisteren'.

luisterlescursist Nieuwe kijk op Muziek-editie najaar '18

'De hartstocht van Brechtje voor muziek is hartverwarmend. Ze legt verbanden tussen diverse genres waardoor er letterlijk een wereld aan muziek voor je open gaat. Ook mij- als voornamelijk klassiek georiënteerde muziekliefhebber- heeft ze verrast met haar eenvoudige handvatten, hoe je kan luisteren naar muziek. Dat geeft je houvast als luisteraar en daardoor beleef je meer. Muziek is van alle tijd en dat laat Brechtje je beleven.' Corné Ran- programmeur Zuiderstrandtheater Den Haag.

WIE

Brechtje Roos (muziekverteller, muzikant, muziekpedagoog en oprichter Studio Hoor Muziekeducatie) scherpt je oren aan en laat jou anders luisteren en meer horen in muziek uit allerlei windstreken en stijlperiodes. Dat doet ze ook op festivals, kamermuziekpodia, voor concertseries, met musici en organisaties als Cappella Amsterdam, Nederlands Blazers Ensemble, Theaters Tilburg, Projazz, ensemble Modelo62, Nacht van de Filosofie Den Haag.

Meer informatie