31 juli t/m 25 augustus 2019

Tentoonstelling over hout en de bedreigde natuur, met werk van Sytske de Jong, Carla Krutzen, Enny Kleikamp, Felice Vermeire, Mohana van den Kroonenberg, Karel Bodegom, Hans la Hey, Marian Smit, Donald de Leest, Tineke Vulto, Jan Willms, Gerrie Brust Bijmolt, Annemarie Spijkerman, Jenny van Leeuwen, Sarah Cloos en Ger Groothedde (Lange en Hoge zaal)

In de tuin: de resultaten van het beeldhouwsymposium en de natuurworkshop die in juli en augustus plaatsvindt in de tuin van de Haagse Kunstkring.

Opening: zondag 4 augustus 16.00 uur door Jenny van Leeuwen, boswachter bij Staatsbosbeheer (N.B. Datum gewijzigd)

'De kunstenaar vertelt': zondag 11 augustus 16.00 uur

a Afbeelding Marian Smit

Werk van Marian Smit

In juli en augustus bijten beeldhouwers met ervaring en beginnelingen zich zij aan zij vast in het bewerken van hout. Hebt u deze vakantieperiode zin om op een houtje te bijten, sla uw slag. Voor gereedschap is gezorgd.

Van 31juli t/m 25 augustus is naast dit tuinproject binnen een wel zeer actuele expositie. Het thema is: hout en de bedreigde natuur. 'De vraag is allang niet meer gaan we ten onder, maar meer wanneer. Kunnen wij nog op tijd een ark bouwen die dit alles over deze aansnellende rampspoed heen kan tillen? Zijn wij kunstenaars daartoe in staat? Zijn wij de Noach van onze tijd? Is onze zang en verbeelding in staat het tij te bedwingen? Of laten wij het er bij en zullen we in de maalstroom van Lethe worden afgevoerd naar de vergetelheid van het heelal?

De leden van de Haagse Kunstkring gaan niet bij de pakken neerzitten.