27 november t/m 22 december 2019

'Schetsen uit mijn paradijs Mozambique', iPad-schetsen van Rob van Doeselaar (Bovenzaal)

Afbeelding Rob van Doeselaar

Opening: zaterdag 30 november 16.00 uur
'De kunstenaar vertelt': zondag 8 december 16.00 uur

No jardim (in de tuin)

 Rob van Doeselaar presenteert 'NO JARDIM': een nieuw boek en een tentoonstelling met schetsen van zijn tropische tuin in Mozambique. Die tuin voelde voor hem als een paradijs met alles wat er groeide en bloeide en dat wil hij graag met anderen delen. Hij schetste niet op papier, niet met een potlood en niet met verf, maar op zijn iPad. Het uitgangspunt was de bewondering voor de natuur. Zo is een concept en stijl ontstaan die de kleurrijke tropische sfeer intens weergeeft. Daarnaast schrijft Rob in het boek over de schetsen, de omgeving en zijn persoonlijke ervaringen. Als je het boek openslaat, beleef je iets van zijn paradijs.

Crowdfunding
Het boek NO JARDIM bevat 90 pagina’s die zijn gebonden in een hardcover. Wanneer dit plan je aanspreekt, dan zou het fantastisch zijn als je kunt bijdragen aan de kosten. Maar je krijgt er iets voor terug. Met een bijdrage vanaf 20 euro krijg je het boek als tegenprestatie. Kijk op Voordekunst.nl.

De link naar de crowdfunding is https://www.voordekunst.nl/projecten/9088-no-jardim-1

Rob van Doeselaar (Goes, 1958) is beeldend kunstenaar en studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie (1983). Hij verbleef lange tijd in India, New York, Senegal, Ghana, Mali en Mozambique en heeft overal met zijn schilderijen geëxposeerd. Nu woont en werkt hij afwisselend in Genève en Den Haag. Elke plek heeft sporen nagelaten in zijn schilderijen. Sinds 2012 maakt hij tekeningen op de iPad.

De boekpresentatie van NO JARDIM is gepland voor 30 november 2019, om 16.00 uur in de Haagse Kunstkring. Tegelijkertijd is er de opening van de tentoonstelling waar alle schetsen uit het boek te zien zijn. Er zal ook video te zien zijn met een timelapse hoe de schetsen zijn getekend.