Zondag 23 augustus 15.30 uur

Muziek, verhalen en gedichten uit Nederlands-Indië, Nederland en Indonesië 

Schoolplaat Waringinboom en Hotel des Indes

Schoolplaat Waringinboom en Hotel des Indes in Batavia

Toegang: vrijwillige bijdrage

In verband met coronamaatregelen reserveren noodzakelijk: tel. 0703647585 (woensdag-vrijdag 12.00-17.00 uur; zaterdag en zondag 13.00-17.00 uur).


"Alles, dat zijn de honderden dingen van het leven met al zijn liefde, kwaad en geweld. Honderd maal honderd, dat zijn de tienduizend dingen van de mens, de wereld en de kosmos die elkaar beïnvloeden en ondanks grote onderlinge verschillen onverbrekelijk met elkaar verbonden zijn."
(Maria Dermoût)

Op zondagmiddag 23 augustus is er in de Haagse Kunstkring een ‘Ontmoeting onder de waringin’, een programma gevuld met muziek, verhalen en gedichten uit Nederlands-Indië, Nederland en Indonesië. Het programma is georganiseerd door de afdeling Letteren, Film en Theater.

Alfian Emir Adytia begeleidt het publiek met zijn cello naar werk van o.a. Jacob Haafner, R.A. Kartini, G.J. Resink, Rendra en Theo Monkhorst.

Corina Engelbrecht, Samia Kotele, Anita Poolman, Tatiana Radier, Mar-Lin Schut, Brigitte Spiegeler en Gerrit Vennema lezen ‘onder de waringboom’ verhalen en gedichten voor. In de pauze wordt er een lekker hapje geserveerd. U bent van harte welkom.

Vanwege de huidige maatregelen is er plaats voor een beperkt aantal toeschouwers. Als u belangstelling heeft, reserveer dan snel: tel. 0703647585 (woensdag-vrijdag 12.00-17.00 uur; zaterdag en zondag 13.00-17.00 uur).