25 november 2020 t/m 7 maart 2021

Tentoonstelling van strips, cartoons en andere beeldverhalen van beeldend kunstenaars, vormgevers en schrijvers: Robert Broekhuis; Guus Calicher; Sarah Cloos; AJ Dekking; Coccie van Duijn; Ellen Fernhout; Ger Groothedde; Niek Groothedde; Wim den Hertog; Hans la Hey; Bart Jan Hooijkaas; Marianne Kaars Sijpesteijn; Stéphanie Knage; Henk Kranenburg; Anita Poolman; Ella van Schaik; Tom Schenk; Alex Verduyn den Boer; Tineke Vulto;  Andrzej Wawrzyniak; Henk van der Winden (Lange Zaal en Hoge Zaal)

Vers van de pers. Nergens anders te koop: Stripboek nr. 2 met alle strips, cartoons en beeldverhalen. Nu slechts € 13; vijf boeken voor € 60 (inclusief bezorgkosten).

Eerst zien? Bekijk hier de pdf.

Meteen kopen? Maak geld over op NL89 RABO 0179 9015 40 van de Haagse Kunstkring.Vermeld: Strips + je postcode & huisnummer en het stripboek wordt bij je thuis bezorgd.

g Afbeelding Hans la Heij.jpeg

Hans@Maris, Bom op het strand van


Ruim een jaar geleden begon een handjevol kunstenaars in de Haagse Kunstkring met de zogeheten Strip Hangouts, onregelmatige en ongeorganiseerde bijeenkomsten rondom de negende kunst ofwel de kunst van strips, cartoons en andere beeldverhalen. Zij waren daartoe geïnspireerd door Nederlandse en Belgische initiatieven als Het Stripfeest in Bozart in 2017, het platform De 9e Kunst en het initiatief voor het ‘Museum of Comic Art’ (MoCA) in Noordwijk. In de chaos van deze Hangouts ontstonden voorzichtige initiatieven op dit voor velen nieuwe terrein.

Eind 2019 maakten de deelnemers een tentoonstelling waarbij de Albert Vogelzaal tot de nok vol beeldverhalen hing. In 2020 joeg de corona de kunstenaars terug in hun ateliers en schrijfkamertjes. Maar strips, cartoons en beeldverhalen zijn goed bestand tegen de corona. In mei brachten de hangout-strippers via de mail een nulnummer uit van een simpel pdf-blaadje genaamd 'Strippen in quarantaine'. Het leverde meteen honderd (gratis) abonnees voor eventuele volgende nummers op. In september volgde het officiële Eerste Nummer ontworpen door Jet Crielaard met de naam 'Niemand zit hierop te wachten'.

En zo zigzaggen we 2020 een beetje door. We zien wel waar het schip strandt. In de loop van december komt het tweede nummer uit. Het wordt een mooi dik nummer. En omdat onze zalen anders vanwege de corona leeg dreigen te blijven, maken we er een tentoonstelling bij, natuurlijk met de titel 'We zien wel waar het schip strandt'.

Dit alles met medewerking van Stroom die ons hiervoor een subsidie verleent. Een opsteker! Waarvoor onze hartelijke dank

Het Strippenteam
AJ Dekking, Ellen Fernhout en Hans la Hey

stroom logo nl