Zaterdag 12 december 2020  20.00 uur

Jazzconcert door Steven Willem Zwanik, contrabas, Koen van der Linden, piano, en Ian Cleaver, trompet.

Afbeelding Koen van der Linden

Koen van der Linden

Toegang leden Haagse Kunstkring en Ooievaarspashouders € 10; overigen € 20. Reserveren: tel. 070-3647585 tijdens openingstijden van de galerie (woensdag-vrijdag 12-17 uur; zaterdag-zondag 13-17 uur).

 


De Canadese jazzbassist Steven Willem Zwanink (1984) werd opgeleid aan de McGill University in Montreal. Een jaar na zijn afstuderen in 2007 verhuisde hij naar Nederland. Hij nam les bij Frans van der Hoeven en Hein van de Geyn en studeert momenteel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zwanink heeft opgetreden met een keur aan Nederlandse jazzmuzikanten, zoals John Ruocco, Eric Ineke, Philip Harper, Sjoerd Dijkhuizen, Gijs Dijkhuizen en Martijn van Iterson.

Trompettist Ian Cleaver (1996) is een veelbelovend jonge jazzmuzikant. Hij treedt al sinds zijn 16e professioneel op met diverse groepen en bigbands, onder meer in het BIMHUIS, het Concertgebouw en op North Sea Jazz. In 2016 won hij het prestigieuze Prinses Christina Concours. Hij kon daardoor een studiereis naar New York maken en optreden als gastsolist met het Jazz Orchestra van het Concertgebouw. Cleaver timmert hard aan de weg en deelt het podium met o.a. Reginald Workman, Ack van Rooyen, John Engels, Eric Ineke, Dick Oatts, Jason Marsalis, Ben van Gelder, Jesse van Ruller, Benjamin Herman en Jasper Blom.

Het jazzblad ‘Jazzenzo’: “De trompet mag in de handen van Cleaver weer klinken waarvoor hij ooit bedoeld was: om iedereen wakker te schudden. Een grote belofte voor de toekomst!”

Koen van der Linden is jazzpianist en componist. Vanaf zijn tiende jaar speelt hij en toen hij twaalf was schreef hij zijn eerste compositie. Toen hij zestien was maakte hij kennis met de wereld van de jazz en ging hij jamsessies en concerten bezoeken. Hij ging studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij nu de masteropleiding volgt. Hij speelt in verschillende groepen en componeert in een mengeling van jazz, neo-soul en impressionisme.