Zondag 30 mei 2021

Op 26 mei 2021 heeft de algemene ledenvergadering van de Haagse Kunstkring de ontwerper Rob Parry benoemd tot erelid. Hij is o.a. bekend geworden van de revolutionaire grijs-rode PTT-brievenbus. Parry is al bijna 50 jaar lid van de vereniging.

Zondagmiddag 30 mei hebben we dat in de tuin van ons gebouw gevierd, helaas, door coronamaatregelen, in een besloten bijeenkomst. Desondanks was het een mooie happening, waarin we Rob stemmingsvol hebben geëerd. Voormalig voorzitter en lid van de afdeling Design & Architectuur Huub Thomas heeft een toespraak gehouden. Anne-Tjerk Mante heeft het speciaal voor Rob Parry geschreven gedicht 'Stoelendans' voorgelezen, waarna hij zijn liedje ‘Dit is mijn Den Haag’ (te beluisteren op Spotify) ten gehore bracht.

a Onthulling portret

foto: Maarten van Noort

Als fungerend voorzitter van de afdeling Design & Architectuur onthulde Hans la Hey het treffende portret dat Pien Hazenberg van Rob Parry had gemaakt, speciaal voor de Gouden Boeken van onze vereniging. Als troost dat hij het portret niet mocht houden kreeg Rob een fles jenever. Tenslotte overhandigde Hans aan het nieuwe erelid de oorkonde van zijn benoeming, bedankte Rob de organisatoren en andere aanwezigen voor de prachtige middag, en werd er geklonken op de toekomst van ons 95-jarige nieuwste erelid.

Al met al was het een ontspannen en gezellige bijeenkomst waarvan Rob, zijn vrouw en zijn kinderen zeer hebben genoten.

Ron Sikking heeft alles op film vastgelegd. Die kun je binnenkort hier bekijken.