Maandag 18 april, 2e paasdag 2022 15.00 uur

Optreden door het Roadrunner Trio: Michel Marang, klarinet; Erica Roozendaal, accordeon; en Antonis Pratsinakis, cello.

Roadrunner

Toegang leden Haagse Kunstkring en kinderen € 10; niet-leden €15. Kaarten.

Kom op 18 april naar de allereerste aflevering van ons nieuwe Muziekcafé om dit met ons te vieren! Drankje wordt u aangeboden! Tweede paasdag, 18 april, om 15.00 uur starten we dus met een nieuwe serie: “Muziekcafé” voor een familiepubliek (dus voor kinderen van 8 – 100 jaar).

In deze serie zullen afwisselend jazzmusici, klassieke musici en wereld- en volksmuzikanten presentaties en concerten geven met toelichtingen voor jong en oud. Ook dichters en verhalenvertellers zullen vaak van de partij zijn. We mikken ook op een actieve uitwisseling tussen musici en het publiek. Kom en doe mee!

Het dynamische Roadrunner Trio speelt, improviseert, schrijft en laat schrijven. Muziek die balanceert op de grens van traditionele, klassieke en moderne muziek.
Zes jaar geleden begonnen als een experiment, bleek de unieke klankcombinatie van het trio al snel een schot in de roos. Inmiddels reist het trio de wereld over en verovert het zalen én een generatie van ambitieuze, jonge componisten.

In dit concert speelt het trio vooral zijn veelzijdige, volkse en eigen muziek: volksmuziek uit Oekraïne, Armenië en Tatarstan. We  horen een nieuw stuk van Kinan Azmeh, één van de meest geprezen Syrische componisten. En door een stuk gebaseerd op de klank van het botsen van twee zwarte gaten, blijft de inspiratie voor de muziek niet beperkt tot de aarde...

Het concert is informeel en interactief. De spelers vertellen over de muziek, hun instrument en hun persoonlijke connectie. Het publiek is welkom om vragen te stellen, te lachen, te huilen en na afloop te proosten en verder te kletsen.