Margriet van Bebber
Margriet van Bebber
LETTEREN THEATER FILM
Margriet van Bebber (1948) is dichter, schrijver en schrijfdocent. Ze studeerde cultuureducatie en volgde de opleiding Docent Creatief Schrijven.
In 2014 richtte ze Dactylus – academie voor schrijfdocenten op. Dactylus heeft een basisopleiding voor beginnende schrijfdocenten, masterclasses en cursussen voor ervaren schrijfdocenten. Margriet is directeur en één van de hoofdocenten aan de basisopleiding. Voor de cursussen en masterclasses trekt zij gastdocenten aan. Inmiddels hebben in vier opleidingen 44 schrijfdocenten hun certificaat behaald. De vijfde opleiding loopt in 2020-2021.
Tot 2013 werkte ze als manager onderwijs & cursussen en als schrijfdocent aan De VAK, centrum voor de kunsten in Delft .
Van 2009 tot 2013 leidde ze bij DOCS [DocentenOpleiding Creatief Schrijven] in Amsterdam schrijfdocenten op.
Ze was gastdocent en coach bij de Schrijversvakschool in Paramaribo, mentor bij La Scuola Academie voor Levenskunst, en was zeven jaar gastdocent aan de TU Delft, faculteit Bouwkunde.
Haar werk is o.a. te zien in het project OverBruggen met dichtregels op de leuningen van 12 bruggen en op vier banken in de Harnaschpolder in Delft.
In 2008 verscheen haar boek Schrijvers over Delft: acht literaire routes.

GEDICHTEN IN DE OPENBARE RUIMTE
Gedicht 'op de grens' is juli 2021 opgenomen in de fiets- en wandelroute 'GLANS in de polder' in de Bonnenpolder Hoek van Holland.
In mei 2019 ontving Margriet van Bebber de Le Comte Prijs 2018 zowel de jury- als de publieksprijs voor het project ‘OverBruggen’ met dichtregels op 12 bruggen en vier banken in de Harnaschpolder in Delft.
‘Kennismaking’, gedicht op het thema Noord-Zuidverbinding voor ‘Poëzie in de Branding’ Bergen aan Zee. Sept. 2020
Gedicht op het thema Dromen aan zee voor ‘Poëzie in de Branding’ Bergen aan Zee. Mei 2019
‘Brief aan een fles’: gedicht voor ‘Poëzie in de Branding’ Bergen aan Zee. Mei 2018
‘Op drift’: gedicht voor ‘Poëzie in de Branding’ Bergen aan Zee. Mei 2017.
‘Haags Paradijs’: gedicht voor Windsister Warehouse, Denneweg 4 Den Haag. Jubileumproject ‘Dichter in de Winkel’ juni 2016. Haagse Kunstkring 125 jaar.
‘Zilt recept’: gedicht voor ‘Poëzie in de Branding’ Bergen aan Zee. Mei 2016.
‘Kristal’, dichtkunstwerk voor het Brede Schoolgebouw Het Kristal in de Harnaschpolder in Delft 2011.
‘Verschil’: gedicht voor project De Schoonheid van het Verschil – KunstVaarRoute Amersfoort 2009

GEDICHTEN OP PAPIER
o.a. in: Poëziekalender 2021 Uitgeverij Plint; tijdschrift DICHTER. uitgeverij Plint: themanummers Geluk, Corona, De nieuwe Canon, Nacht; Dichter bij de Dood - Allerzielen 2020. Begraafplaats Oud Eik en Duinen in Den Haag; Haags Verleden in gedichten, R.G. Ruijs Stichting 2020; Vrijheid in coronatijd, Kunstplaats Hoek van Holland 2020; De wereld in je hand (Metropoolregio Rotterdam Den Haag 2019); De kunst van het verzamelen (KUnSTPLAATS Hoek van Holland 2019); Goede Buren, (Dichters in de Prinsentuin 2018); Soms gaan letters (Poëzie aan de Brink Laren 2018); Kortweg (Poëziefestival van het Miniatuur 2017 in Laren); Liegen op een hoger plan (De 100 beste gedichten uit de Turing Gedichtenwedstrijd 2014); Hoe wij ons door de herfst heen slaan (in oktober en november 2012 in heel Rotterdam op posters als keuze van de stadsdichter Ester Naomi Perquin); Levenslef (La Scuola 2011); Dagkalender van de poëzie 2008 (Meulenhoff); Woorden lippen en tanden (2005); Woorden groeien niet aan letters (2000); Vaders (1999); Tussen niets en geen (1997); diverse bundels, poëziekalenders en tijdschriften.

DELFT TUSSEN DE REGELS
In twaalf literaire audiotours zien we Delft, Delftse mensen en Delftse gebeurtenissen door de ogen van schrijvers, zoals zij die beschrijven in hun verhalen, romans, gedichten, toneelstukken, films, opera’s en liedjes. Een jaar lang [augustus 2020 t/m juli 2021] verschijnt elke maand een wandeling met een nieuw thema. De wandelingen worden als audiotour gratis aangeboden via de website van Delfia Batavorum.
De literaire audiotours worden door een collectief van drie cultuurprofessionals bedacht, gemaakt en geproduceerd: auteur Margriet van Bebber; acteur Piet van der Pas; componist/audio-engineer: Titus Leeuw.

SCHRIJFDOCENT
Margriet van Bebber geeft als schrijfdocent cursussen creatief schrijven, poëzie, levensverhalen schrijven, Schrijfcafé Scheveningen, Schrijfcafé Delft, en schrijven op locatie voor Het Schrijfbedrijf en bij De VAK, centrum voor de kunsten Delft. Zij is lid van Schrijven in Delft en Schrijven in Den Haag.
Zij is gespecialiseerd in schrijven op locatie in binnen- en buitenland: o.a. Hollandsche IJssel; Walcheren; Delft & Delfland; Utrechtse Heuvelrug en Eemland; Texel; Foya Roch Spanje; Catalonië Spanje; Suriname.
Aan Dactylus – academie voor schrijfdocenten leidt zij nieuwe schrijfdocenten en geeft ze masterclasses en cursussen aan ervaren schrijfdocenten.
Margriet van Bebber
31640416802
...