Zondag 30 maart 14.00 uur

Zondag 30 maart is Arthur Cune te gast in de Haagse Kunstkring. Deze musicus was slagwerker in het Nederlands Ballet Orkest (NBO) later de Holland Symfonia (HS). Ook gaf hij les in het Korenhuis in Den Haag. Raymond Langewen, bestuurslid van de afdeling Muziek, zal hem interviewen. Natuurlijk zal de live muziek niet ontbreken. Arthur Cune zal enkele muziekstukken spelen en fragmenten op cd/dvd laten horen/zien. Ook zal hij eigen composities ten gehore brengen (filmmuziek, commercials, etcetera).
Arthur Cune
Arthur Cune

Toegang leden gratis; CJP, Ooievaarspas en studenten conservatorium € 5,-; overigen € 10,-.

Arthur Cune studeerde slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium in zijn geboorteplaats Den Haag. Als musicus speelde hij in diverse symfonieorkesten en ensembles waaronder Circle Percussion, Het Nederlands Blazersensemble, Rondom Ensemble, Hoketus en Het Asko Ensemble. Tevens heeft hij zich jarenlang toegelegd op educatieve projecten in de vorm van schoolconcerten en workshops in Zweden, Engeland, Israel, België en Nederland. Met Het Nederlands Dans Theater trad hij op tijdens vele buitenlandse tournees met de balletten 'Circles' (Glen Tetley), 'Start to finish' (Paul Lightfoot), 'Kaguyahime' en 'Falling Angels' (Jirí Kylián). Tegenwoordig is hij als slagwerker verbonden aan Holland Symfonia.

Arthur Cune schreef muziek voor meer dan dertig film- en televisieprojecten waaronder enkele tv-series, korte speelfilms en de bioscoopfilm 'Moord in Extase' van regisseur Hans Scheepmaker. Hij heeft muziek gemaakt voor twee balletten in de workshops van Het Nationale Ballet en in februari 2000 voltooide hij de muziek voor het ballet 'Terre á Terre' van Patrick Delcroix voor IT Dansa in Barcelona. In mei 2000 ging bij het Nederlands Dans Theater de jubileumvoorstelling 'Arcimboldo 2000' in première. Arthur Cune heeft voor deze productie enkele muziekstukken geschreven.

Samen met Bouwe de Jong schreef hij in 2000 'Zapfonie' voor symfonieorkest in het kader van een educatieproject en ook, voor het Nationale Songfestival 2001, het nummer 'Danielle (la plus belle)' gezongen door Montezuma's Revenge.