Zondag 13 april 16.00 uur

Voorstelling door Tatiana Radier naar een kort verhaal van Rascha Peper. Met Raymond Langewen, piano; en Dushica Radier, Jacqueline Sap-Van Saane, Saskia Sap-Van Saane en Anouschka Siriphant, dans.

Toegang vrij

Deze voorstelling is naar een kort verhaal van de vorig jaar overleden schrijfster Rascha Peper (1949-2013) Van het vuil op het hemd van een Montanari.

Een poppenverzamelaar raakt gefascineerd door de collectie van een oudere dame die met haar poppen in een eigen wereld leeft, waarin ze hun elk een individueel karakter toebedeelt. Ze beseft de marktwaarde van haar collectie totaal niet, de man doet dat uiteraard wel. Hij heeft zijn zinnen op de verzameling gezet en stelt alles in het werk om die in handen te krijgen, zonder de argwaan van de oude vrouw te wekken. De manier waarop hij dat aanpakt wordt boeiend beschreven en neemt uiteindelijk Roald Dahl-achtige vormen aan.

Pianist Raymond Langewen ondersteunt de vertelling met aan het ballet ontleende pianomuziek, waarop gedanst wordt door Dushica Radier, Jacqueline Sap-Van Saane, Saskia Sap-Van Saane en Anouschka Siriphant.

Bekijk hier het videoverslag