Donderdag 29 januari 17.00 uur

Open podium voor dichters ter gelegenheid van Gedichtendag 2015. Thema: 'met zingen is de liefde begonnen'. Iedere dichter krijgt maximaal  5 minuten rond het thema.

Toegang vrij.Videoverslag van Ron Sikking

 Ieder jaar wordt in Nederland en Vlaanderen Gedichtendag gevierd op de laatste donderdag van januari. Het is de opening van de Poëzieweek. Dit jaar is het alweer de achtste editie. De Haagse Kunstkring haakt hier sinds 2007 op in met een open podium waar iedereen kan optreden.

Gedichtendag is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen organiseren die dag een grote diversiteit aan eigen poëzieactiviteiten en ook de media klinken die dag een stuk poëtischer. Het motto van de Poëzieweek 2015 is 'met zingen is de liefde begonnen'. Niemand beter dan een dichter kan de complexiteit van de liefde bezingen: teder of vol passie, prille vlinders of reeds vertrouwde warmte, dromerige vreugde of hartverscheurend liefdesverdriet. Van middeleeuwse troubadours over rederijkers tot hedendaagse dichters. Allemaal beschrijven zij de roerselen van het hart in lange volzinnen of in puntige aforismen.