15 april t/m 3 mei

Werk van Gerrie Brust Bijmolt

opening: zaterdag 18 april 17.00 uur (videoverslag door Ron Sikking)
uitloop: zondag 3 mei 16.00 uur

a Galerie 1  a Galerie 2  a Galerie 3

Galerie

a Hoge zaal 1  a Hoge zaal 2  a Hoge zaal 3

Hoge zaal

Onder de titel Collages toont Gerrie Brust Bijmolt recent werk in de galerie en de Hoge Zaal. Dat zijn het dan ook: collages. Werk met papier op papier, met lijm.

In de Hoge Zaal toont zij haar nieuwste werk. Daarin komt steeds duidelijker de tendens naar geometrisch-abstract werk naar voren. Eenvoudige, repetitieve stapelingen op een systematische wijze in een structuur gevat. Vanuit hetzelfde materiaal ontstaan op die manier steeds weer andere patronen.

'Denken, mediteren en zorgen', uit deze drie activiteiten bestaat voor Brust Bijmolt het proces van collages maken. Het is tevens de naam van een kleine serie, waarbij ook het belang van methodisch ordenen van het materiaal goed tot uiting komt.

De collages die in de galerie te zien zijn, dateren van een jaar eerder. Het zijn allemaal zonnen. De zon is een van haar fascinaties, de grootste. Binnen deze collectie zonnen is een serie, genaamd Zonnesteek, geïnspireerd op de roman L'Etranger van Nobelprijswinnaar Albert Camus. De kern van dat boek is een onbegrijpelijke moord. Pas bij herhaalde herlezing viel op dat de zon de boosdoener was. Het is - zeer waarschijnlijk – een zonnesteek die de hoofdpersoon tot zijn daad heeft gebracht. De verbeelde ontwikkeling ervan heeft Gerrie in acht collages vormgegeven.

website