30 maart t/m 24 april

Tentoonstelling met werk van Marijke Verschoor, Annemarie Verschoor en Fenneke Weltevrede, schilderijen (Hoge zaal)

Opening: zaterdag 2 april 17.00 uur
Uitloop: zondag 24 april 16.00 uur

a Afbeelding Annemarie Verschoor  a Afbeelding Fenneke Weltevrede  a Afbeelding Marijke Verschoor 2

Annemarie Verschoor          Fenneke Weltevrede            Marijke Verschoor

Marijke Verschoor: "In de achttiende eeuw liet de Utrechtse baron Taets van Amerongen het landhuis Oud Amelisweerd bouwen met een park dat een arcadisch ideaal landschap moest zijn volgens de ideeën van de verlichting. Op dit moment is het een mooi museum met werk van Armando en prachtig beschilderd behang. Ik was er op een zonnige herfstdag. Ik keek door alle ramen en zag steeds enorme bomen die ik wilde schilderen. Naderhand dacht ik, natuurlijk, als kind woonde ik in een deel van een dergelijk huis, keek door net zulke hoge ramen en zag heel oude bomen. Ik schilderde acht keer een uitzicht uit de ramen van dat huis, en drie keer de gele tuin van mijn moeder. Allemaal heel arcadisch eigenlijk."

Fenneke Weltevrede werkt met olieverf op doek. Zij is geboeid door wetenschap, natuur en geschiedenis en dat levert haar voortdurend inspiratie op voor de verwerking naar een persoonlijk beeld. Tegenwoordig maakt zij werk waarin het menselijk lichaam voorkomt. Het zijn composities van gedeeltes van lichamen en werk waarin zij inzoomt op weefsels en cellen, de vormen van planten spelen ook een rol in het geheel.

Met niet aflatende ijver schildert Annemarie Verschoor haar hele leven al het water, boten, de lucht, planten, groenten en soms ook mensen. Ooit ging ze naar de academie in Den Bosch, waar je toen niet terecht kon voor botanische tekeningen; ze stapte over op biologie. Ze heeft meer dan 30 jaar lesgegeven op gymnasia in Den Bosch en Amsterdam.
Haar schilderijen zijn levendig en sprankelend als Annemarie zelf. Het is een plezier om de natuur door haar ogen te zien.