Zondag 24 april 17.00 uur

Literaire bijeenkomst waarin een schrijver vertelt over zijn/haar eerste liefde in de literatuur. Deze keer: dichter-schrijver Margriet van Bebber 'Van Puk en Muk tot Plato'.

Toegang vrij

Puk en Muk

In 'Eerste liefde', een terugkerende activiteit van de afdeling Letteren, Theater en Film, denkt de spreker terug aan iets - een boek, gedicht, film, toneelstuk, een schilderij misschien - dat hem of haar op jonge leeftijd heeft geraakt. Hoe kijk je daar nu, jaren later, op terug? Roept het nog hetzelfde op, begrijp je niet meer wat je er ooit in hebt gezien, is het iets ertussenin?

Op 24 april vertelt Margriet van Bebber over haar vroege leeservaringen aan de hand van De tien onaantastbare rechten van de lezer van Daniel Pennac.

Margriet van Bebber is dichter-schrijver, schrijfdocent en directeur van Dactylus, academie voor schrijfdocenten. Ze werkt graag samen met beeldend kunstenaars en architecten. Je komt haar teksten tegen op verrassende plaatsen, zoals in de koepel van een schoolgebouw en op leuningen van veertien bruggen in de Harnaschpolder in Delft. Maar ze zijn ook te vinden in bundels, tijdschriften en po√ęziekalenders.

Toegang vrij.