Zaterdag 4 en zondag 5 juni

Zaterdag 4 juni 11.00 uur: Opening jubileumviering 125 jaar Haagse Kunstkring door Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag.

In het jubileumweekend zijn er in de Haagse Kunstkring en op de Denneweg en omgeving tal van activiteiten

a Affiche kunstroute 4 en 5 juni


Zaterdag 4 juni

• 11.00 uur Opening door burgemeester Jozias van Aartsen, gevolgd door het zingen van het HKK-lied. Geschreven door Gerrit Vennema, gezongen door Kunstkringleden onder begeleiding van Margreet Schuemie. Met Hans Steijger, piano.

a Het zingen van het Kunstkringlied Repetitie van het Kunstkringlied


• 11.15 uur De Hoedenhoed
Performance door wearable art kunstenaar Lichel van den Ende, waarin 125 vrouwen met 125 hoeden één geheel vormen, in de Denneweg en omgeving.

a Lichel van den ende aan het werk Van den Ende bewerkt een organza hoed


• 11.00-16.00 uur Kunstroute Denneweg
70 kunstenaars van de HKK exposeren, dichten of maken muziek in winkels, restaurants en bedrijven op en rond de Denneweg:

• Dichter in de winkel
In de aanloop naar 4 juni schreven dichters een gedicht geïnspireerd op een van de ondernemingen op de Denneweg en directe omgeving. Op 4 en 5 juni lezen de dichters hun gedicht voor bij 'hun' onderneming en delen het gedicht uit, gedrukt op een ansichtkaart met foto van de onderneming.

• Kunst in de zaak
Beeldend kunstenaars van de Haagse Kunstkring exposeren in zaken op de Denneweg en directe omgeving. Alle kunst is te koop tijdens dit weekend.

• Optredens op en rond de Denneweg
Theater, performance, dans en muziek.

• Aan het werk in de Haagse Kunstkring
Kunstenaars en bewoners zijn aan het werk in de Haagse Kunstkring. Bezoekers kunnen hen aan het werk zien, meegenieten van het ontstaan van een kunstwerk of zelf meedoen.

• Workshops op de Denneweg en in de Haagse Kunstkring
Korte workshops van een half uur vanuit verschillende kunstdisciplines.

• 3D-printer in actie
Een 3D-printer print diverse kunstwerkjes. Deze zijn ontworpen door leden van de Haagse Kunstkring en kunnen worden gekocht.

• 15.00 - 19.00 uur Bacon Street Jazz Festival
Het jaarlijkse festival Jazzmuziek aan de gracht, georganiseerd door Buurtschap Centrum 2005. Door goede samenwerking van de Haagse Kunstkring en Buurtschap 2005 vullen activiteiten en evenementen elkaar aan en vormen zo een feestelijk geheel. Er is een bandje in de binnentuin van het HKK-gebouw, aan het eind van de Spekstraat en er vaart een bandje op een boot door de Hooigracht.

• De Haagse Kunstkringwandeling
Wordt uitgesteld in verband met ziekte van Maurits Burgers die de wandeling zou begeleiden.

• Flashmob
Afsluiting van de dag met een feestelijke flashmob door professionele dansers en dansers in opleiding.

 

Zondag 5 juni

• 11.00 - 12.30 uur Brunch
Brunch op de Denneweg voor buurtbewoners, winkeliers en leden van de Haagse Kunstkring.
Bij goed weer in de Spekstraat, bij slecht weer in ons gebouw.

Lekkere hartige hapjes, broodjes en zoetigheden van zaken op de Denneweg, jus, wijn, koffie en thee. Kosten € 12,50. Vooraf te storten op onze bankrekening NL89RABO 0179901540, of op 5 juni per kas of pin.
De opbrengst wordt gebruikt voor de financiering van de jubileumactiviteiten

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijdens de brunch wordt het HKK-lied geschreven door Gerrit Vennema, gezongen door Kunstkringleden onder begeleiding van Margreet Schuemie. Met Hans Steijger, piano.

• 11.00-18.00 uur: Kunstroute Denneweg

• 13.00 - 16.00 uur Optredens in de HKK

Op beide dagen is bij de Haagse Kunstkring het kunstrouteboekje verkrijgbaar. Dit bevat een beschrijving van de deelnemende kunstenaars, hun werk en de winkel waar zij exposeren.

 

 

Parkeren:
stal je fiets op het Lange Voorhout of op het pleintje bij theater Pepijn in de Nieuwe Schoolstraat. Je auto kun je kwijt op het Lange Voorhout (bv. in het nu doodlopende deel daarvan) of in de parkeergarage Malieveld.