28 september t/m 23 oktober

Werk van 16 grafici in het kader van de landelijke manifestatie Maand van de Grafiek

Opening: zaterdag 1 oktober 17.00 uur
Muziek en Letteren: zaterdag 8 oktober 16.30 uur. Leden van de afdeling Letteren, Theater en Film en van de afdeling Muziek van de Haagse Kunstkring reageren op het tentoongestelde werk.
"De kunstenaar vertelt": zondag 9 oktober 16.30 uur
Uitloop: zondag 23 oktober 16.00 uur

a Afbeelding Yuriko Taniguchi a Af beelding Jadranka-Njegovan  a Afbeelding Hetty-vander Kloot

Yuriko Taniguchi                 Jadranka Njegovan               Hetty van der Kloot

a Afbeelding Trudie Wals  a Afbeelding Jurjen-Ravenhorst  a Afbeeldinge Ardi-Brouwer

Trudie Wals                          Jurjen Ravenhorst               Ardi Brouwer

a Afbeelding John-de-Rijke  a Afbeelding Masaaki 1

John de Rijke                       Masaaki Oyamada

Deze tentoonstelling bestaat uit een keuze uit het werk van grafische kunstenaars uit Den Haag en directe omgeving. Er is aandacht voor verschillende technieken: authentiek, onderzoekend en vernieuwend, inhoudelijk krachtig, verrassend en divers. De titel 'Grafiek, binnenste buiten' slaat op meerdere aspecten van deze tentoonstelling. De exposanten werken binnen en buiten de grenzen van de grafiekgedachte: werk dat thematisch naar binnen is gefocust (persoonlijk drama, soms dubbelzinnig) of naar buiten (observaties van architectuur of landschap). De meeste kunstenaars die meedoen zijn autonome grafici, maar er zijn ook kunstenaars uitgenodigd die werken op de grens van autonome en toegepaste grafiek. Juist die combinatie maakt deze expositie spannend en verrijkend.

De deelnemende kunstenaars zijn: Alex Verduijn den Boer, Benita Mylius, Hanna de Haan, Hetty van der Kloot, Jadranka Njegovan, John de Rijke, Jurjen Ravenhorst, Ardi Brouwer, Lukie de Bree, Masaaki Oyamada, Margot Rood, Marijke Verhoef, Annika Syrjamaki, Yuriko Taniguchi, Iemke van Dijk en Trudie Wals.