Vrijdag 4 november 20.15 uur

Werk van Ben Wahlund, Iannis Xenakis, Louis Andriessen, François Sarhan, Martijn Padding, Robin de Raaff, John Psathas en Maxim Shalygin door Konstantyn Napolov, slagwerk.

Konstantyn Napolov 2

Toegang leden en vrienden Haagse Kunstkring, studenten, Ooievaarspas en CJP €5,-; overigen €10,-

Afgelopen zomer was slagwerker Konstantyn Napolov te horen in het parallelprogramma bij het X-over project in de Haagse Kunstkring. Hij maakte toen veel indruk met zijn originele slagwerk. Napolov (1987) behaalde zijn master-diploma in 2015 cum laude aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij kreeg er les van Fedor Teunisse, Luuk Nagtegaal, Marinus Komst en Wim Vos. Eerder al had hij de opleiding voltooid aan de Nationale Muziek-Academie van Oekraïne in Kiev.

Met zijn slagwerktrio 'Davai Perkusion' won Konstantyn de eerste prijs tijdens het Grachtenfestival-concours in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam. Het trio behoorde twee keer tot de finalisten van het Kamermuziek-concours Almere en van het IPC Luxembourg. Ook wonnen zij de eerste prijs op het 'Oh, Oh Intro'- popfestival Den Haag.

Konstantyn is een groot promotor van het hedendaagse slagwerk. Hij werkt met Kaija Saariaho, Martijn Padding, Unsuk Chin, John Luther Adams, Philippe Manoury persoonlijk aan solo- en kamermuziekrepertoire. Hij werkte ook met Steve Reich en voerde diens meesterwerk 'Music for 18 musicians' uit in een stadion met vijfduizend toehoorders tijdens het 'Lowlands Festival 2013'. Hij neemt vaak deel aan prestigieuze concoursen in de hele wereld waar hij vaak in de prijzen valt. Sinds 2014 is Konstantyn Napolov hoofdpaukenist bij de Mannheimer Philharmoniker. Kortgeleden verkreeg hij de hoofdpositie in 'The World Percussion Group 2016' geleid door het bekende Engelse slagwerkduo 'Maraca2'. Dit resulteerde in een tournee van meer dan twee maanden door de Verenigde Staten en masterclasses en optredens in Mexico.

Een mooie gelegenheid om deze getalenteerde jonge Hagenaar in onze eigen Kunstkring aan het werk te zien.