Dinsdag 8 november 17.00 uur

'De caleidoscopische totaliteit van het leven': levensloop van Gerard Fieret (1924-2009), een eigenzinnige Haagse kunstenaar en erelid van de Haagse Kunstkring. Powerpointpresentatie door Nico Groot, met medewerking van Edith de Gilde.

a Foto Christi Kater  Foto: © Christi Kater

Toegang € 5,-. Reservering gewenst per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voorafgaand aan de aanschuiftafel van 8 november geeft Nico Groot een powerpointpresentatie, voorzien van een mooi verhaal in de bovenzaal van de Haagse Kunstkring. De presentatie duurt ca. 45 minuten.

In het verhaal komt het hele leven van Gerard Fieret voorbij: zijn jeugd, zijn familie, zijn scholing en opvoeding. Zijn werkende leven, werkgevers, verblijfsadressen in Den Haag en mogelijk verblijf in Duitsland tijdens WO II, de duiven, zijn laatste zelfstandige woonruimte in een portakabin op landgoed Duindigt. En natuurlijk zijn schilderkunst, dichtkunst, fotografie, en tot slot zijn afzondering en verpleging.

Nico kwam Fieret in de jaren zestig vaak tegen in het centrum van Den Haag, op de Denneweg en in het Filmhuis. Fieret is inmiddels internationaal bekend. Reden voor Nico om dit erelid in het jubileumjaar extra te belichten.