Zondag 11 december 15.00 – 17.00 uur

Een winterprogramma in 'De Roef' op het strand van Scheveningen met zeemansliederen en oude verhalen begeleid door Rob Scholten op de mondharmonica. De actrices Tatiana Radier, Ellen Verheij en Amanda Wolzak doen 'De vis wordt duur betaald'. Henk Kranenburg en Robert te Pas geven een toverlantaarnshow met deinende en brandende schepen. Rein Edzard leest uit de 'Wereldreis van Bulletje en Boonestaak' met originele plaatjes. En er is soep en glühwein.

Inloop vanaf 14.15 uur

Plaats: op het strand, in clubgebouw "de Roef" van Kust- en Zeilvereniging Scheveningen, einde Zwarte Pad.

Toegang incl. soep €7,50; leden van de HKK en leden van de KZVS € 5, 00. Overige consumpties eigen kosten.

UITVERKOCHT!

a Tussen kunst en kust

Terwijl buiten de winter huishoudt, worden binnen honderd jaar oude verhalen van de zee verteld en zeemansliederen gezongen, begeleid door Rob Scholten met zijn mondharmonica. Rein Edzard leest voor uit 'De wereldreis van Bulletje en Boonestaak', hét stripverhaal uit de jaren twintig over twee vrienden die als verstekeling meevaren met 'De Herkules'. Natuurlijk zijn daar originele plaatjes bij waaronder de bekende matroos met de afgehapte benen. We kijken mee in de armoedige kamer van weduwe Kniertje van rond 1900 waar een van de meest hartverscheurende teksten uit het Nederlandstalig toneel klinkt: 'de vis wordt duur betaald'. De actrices Tatiana Radier, Amanda Wolzak en Ellen Verheij vertolken de vissersvrouwen. En als het donker wordt laat toverlantaarnist Henk Kranenburg schepen deinen en branden bij het door Robert te Pas vertelde verhaal 'The Old Actors Story' van de dichter George. R. Sims (1888). Het gaat over een acteursechtpaar. Speciale aandacht is er voor hun merkwaardige overtocht van Londen naar Melbourne. Er zijn live-model platen van Bamforth & Co. en special-effect platen.

En is er ook soep en glühwein, een borrel en meer. Iedereen is welkom tot 'De Roef' vol is. Dus haast u om u van een plaats te verzekeren.

Productie: Ellen Fernhout, Barbara Richel en Nico Dijkhuizen

Zondag 11 december 15.00–17.00 uur. Inloop vanaf 14.15 uur. Plaats: clubgebouw 'De Roef' van Kust- en Zeilvereniging Scheveningen aan het strand. Vanaf tram/bushalte naar einde Zwarte Pad lopen en dan naar beneden. Parkeren op het Zwarte Pad is 's winters gratis. Toegang incl. soep €7,50; leden van de HKK en de KZVS €5,00. Overige consumpties voor eigen rekening. Maximaal 50 personen. Daarom reserveren: 070 3647585 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.