Dinsdag 13 juni 19.45 uur

Recital 'Annegunah' (Moederlief) door het Aktas Erdogan Quartet: Aktas Erdogan, gitaar, begeleid door contrabas, ney (fluit) en percussie

Aktas Erdogan

Toegang leden Haagse Kunstkring € 4,00; /niet-leden € 7,50

Aansluitend aan de maaltijd op 13 juni kunnen eters en anderen genieten van dit concert in de Lange zaal van de Haagse Kunstkring. De uitvoering duurt 45 minuten.

De Turks-Nederlandse muzikant Aktas Erdogan (29) ontvluchtte op 20-jarige leeftijd zijn woonplaats Istanboel. Zijn beide ouders, journalist, zaten in de gevangenis. Sinds enkele jaren vormen zij voor het eerst in hun leven een gezin in Rotterdam. De zielenpijn die het gemis van zijn ouders veroorzaakte, zette Aktas om in muziek. Hij componeerde het stuk Annegunah (Moederlief)  om de herinnering aan de korte, gelukkige tijd in vrijheid, levend te houden.

Op 13 juni brengt hij dit ontroerende recital, waarbij hij de akoestische gitaar bespeelt, en wordt begeleid op contrabas, ney (fluit) en percussie. Dit concert vindt plaats in het kader van het kunstproject De oversteek in samenwerking met Theaterkring De Olifant.